Το ΕΚΑ Basket λόγω της μεγάλης τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει καθόλη τη διάρκεια της ύπαρξης του και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τις διοργανώσεις του, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνες των μεγάλων Εθνικών Πρωταθλημάτων (εκτός από τους λιγότερους πόρους και την ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση), τυγχάνει της αποδοχής και της εκτίμησης όλων των φορέων της αγοράς και του επιχειρείν.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι κλάδοι, ζητούν από το ΕΚΑ Basket να διοργανώσει τα Κλαδικά Τουρνουά τους. 

Ένας εξ’ αυτών η Ομοσπονδία Τραπεζικών Υπαλλήλων Ελλάδος ΟΤΟΕ, η οποία εμπιστεύτηκε στο ΕΚΑ Basket τη διοργάνωση του Κλαδικού της Πρωταθλήματος. Η διοργάνωση λοιπόν του Κυπέλλου της αγωνιστικής περιόδου 2023 στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον τίτλο να πηγαίνει στην ομάδα τoυ Σωματείου των Εργαζομένων της EUROBANK, o οποίος φυσικά αφιερώθηκε στη μνήμη του φίλου μας και επί σειρά ετών αρχηγού της ομάδας, Θανάση Μπούτα, παλαιού μέλους του ΔΣ του ΕΚΑ Basket και εκ των στυλοβατών αυτών, που αναπάντεχα μόλις στα 48 του χρόνια έφυγε από κοντά μας. 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο 19χρονος υιός του Θανάση, ο Βασίλης Μπούτας που αγωνίζεται τιμής ενέκεν στην ομάδα του πατέρα του, σήκωσε το Κύπελλο του Πρωταθλητή, ενώ στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μία φάση με πρωταγωνιστή τον ίδιο.