Το ΕΚΑ Basket είναι ο μοναδικός φορέας Εργασιακού Αθλητισμού στην Ελλάδα και ενδεχομένως και στην Ευρώπη, που έχει οργανώσει με επιτυχία Εργασιακό Πρωτάθλημα Γυναικών. 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο αυξημένοι είναι οι ρόλοι της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή: Εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα, στυλοβάτης της οικογένειας και του νοικοκυριού, ενώ δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι ο γυναικείος οργανισμός έχει σε μηνιαία βάση τα ιδιαίτερα ΙΕΡΑ χαρακτηριστικά, που σηματοδοτούν την δημιουργία της ζωής και ενδέχεται να αποτελέσουν έναν επιπλέον συντελεστή δυσκολίας για επίπονη αθλητική δραστηριότητα.  

Χρόνος λοιπόν ελάχιστος για προσωπική ψυχαγωγία πέραν ενός τρεξίματος ή ίσως μίας Yoga και Pilates. 

Το ΕΚΑ Basket όμως μεριμνώντας για τις γυναίκες που σχετίζονται με το μπάσκετ και θέλουν να διατηρήσουν επαφή μαζί του, διοργάνωσε τα προηγούμενα χρόνια με επιτυχία και σκοπεύει άμεσα να επαναφέρει το Εργασιακό Πρωτάθλημα ΕΚΑ LADIES. 

To τελευταίο Πρωτάθλημα διοργανώθηκε προ κορωνοϊού, με τη συμμετοχή των ομάδων της Εθνικής Τράπεζας, των Μηχανικών, του Σωματείου Πελαργοί, της Δόξας Βύρωνα, της Αγίας Παρασκευής και της Τράπεζας Πειραιώς η οποία κατέκτησε και τον τίτλο.