Ανατέθηκε στο ΕΚΑ Basket η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού του 2026

Μεγάλη τιμή και σημαντική ευθύνη για το ΕΚΑ Basket, η ανάθεση της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παλαιμάχων-Βετεράνων της FIMBA Maxibasketball, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2026!

Η σημαντική αυτή είδηση ανακοινώθηκε στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο φετινό Πανευρωπαϊκό, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, στο Πέζαρο της Ιταλίας, με τις Μικτές Ομάδες του ΕΚΑ που εκπροσωπούν την Ελλάδα, να πετυχαίνουν σημαντικές επιδόσεις.

Σε δηλώσεις του, στο δημοσιογράφο Γιάννη Σταθόπουλο που καλύπτει το Πανευρωπαϊκό του Πέζαρο, ο Πρόεδρος του ΔΣ της FIMBA Maxibasketball κ. Πάρης Πετράς σημείωσε:

“Είναι μεγάλη η χαρά μου επειδή η Ελλάδα θα γίνει για μια ακόμη φορά το κέντρο του Παγκόσμιου Maxibasketball. Στο δεκαήμερο των αγώνων της Αθήνας αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 4500 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 35 ως 80+ ετών, κάτι που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχών διοργάνωση μπάσκετ που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα!! Οφείλω ακόμη να σημειώσω ότι η διοίκηση του ΕΚΑ Μπάσκετ προσπάθησε πολύ και έπεισε την FIMBA για την πρόθεση και την ικανότητα να δουλέψει όπως απαιτείται για να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου, όπως ορίζουν οι κανόνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας”.

Δείτε παρακάτω το τρέηλερ όπου ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τα στελέχη του Εκα Μπάσκετ Χρήστος Λιαράκος και Σάββας Ανεστιάδης και ο εμβληματικός Nίκος Γκάλης, ανακοινώνουν μία κορυφαία διεθνή διοργάνωση του Βετερανικού Αθλητισμού, που θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στον Αθλητικό Τουρισμό της χώρας μας…
https://www.youtube.com/watch?v=MeCHpHqZ3LI